Praktijkanalyse

Inleiding
De Friese Praktijkanalyse gaat nu voor de derde keer van start. In 2023 zijn er vier modules om uit te kiezen: van algemeen tot heel specifiek gericht op de praktijksituatie. Hiermee willen we zoveel mogelijk aan alle behoeftes voldoen.

Met de module Praktijkanalyse kijken we samen met u naar de bedrijfsvoering van de praktijk, de effectiviteit van het team en de werkprocessen. Deze uitkomsten worden gecombineerd met de eigen verbeterbehoefte. De praktijkanalyse bestaat uit een scan, intake en een plangesprek.

De analyse geeft inzicht in de praktijkvoering en brengt verbeterpunten in beeld voor de optimalisatie van de praktijkvoering en verhoging van de werksfeer. Hierbij wordt ook gekeken naar de toekomstbestendigheid, met aandacht voor arbeidsmarktproblematiek en huidige en toekomstige ontwikkelingen in de zorg.

Doel
Het doel van de praktijkanalyse is om de huisartsenpraktijk optimaal te organiseren en de praktijkvoering effectief en kwalitatief hoogstaand te laten functioneren, nu en in de toekomst.

Aanbod modules 2023: uitvoering in 2023-2024
De vier modules waaruit in 2023 gekozen kan worden, zijn:

  • Module 1  Praktijkanalyse:  Algemeen
  • Module 2  Praktijkanalyse:  Overnameklaar maken
  • Module 3  Praktijkanalyse:  Vervolgen Implementatie Plan van Aanpak
  • Module 4  Praktijkanalyse voor apotheekhoudende Huisartsenpraktijken